LIFE campus

Kort om projektet

LIFE, som står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter, er et initiativ under Novo Nordisk Fonden, og har til hensigt at øge interessen for naturvidenskab hos børn og unge.

Life Campus er et 4.000 kvm. stort læringscenter, som Krogsgård & Co. har udført tømrerentreprise og facadekomplettering på.

Centeret, som bliver nabo til virksomheden Novozymes nye Innovation Campus og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), skal ifølge planen stå klar i efteråret 2021.

Mere om opgaven

Centeret er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med GHB Landskab og Cowi, og er inspireret af bl.a. DNA-strenge og matematiske strukturer såsom fibonacci-mønstre.

I centrum af bygningen er auditoriet, hvor de besøgende kan få læringsoplevelser med forskellige teknologier. Én af disse oplevelser består af projektioner på vægge i, hvad der forekommer at være et imaginært rum, som på intelligent vis formår at inspirere og slippe fantasien løs.

Arkitekturen har en meget karakteristisk facade, som består af 96 egetræssøjler på 40×40 cm. med en højde på op til ni meter, og en vægt på omkring 2 tons. Træet stammer fra 200 år gamle egetræer fra Tyskland.

Ved indgangspartiet er tolv af de massive egetræssøjler anbragt, så de åbner bygningen for den besøgende, som en vifte, eller forhæng, der ser ud som om det blafrer blidt i vinden.

Krogsgård & Co. har forarbejdet træet og monteret de kæmpemæssige søjler på bygningen, hvis lige ikke findes andre steder i verden.

Billeder fra opgaven